Карловецът Димитър Бакърджиев открива изложба в родния си град

Автор: Plovdiv Now 1270
Карловецът Димитър Бакърджиев открива изложба в родния си град

Карловският художник Димитър Бакърджиев се представя с изложба "Рисунки и етюди 1986 - 1990" в родния си град. Откриването е на 08 януари от 14,00 часа в Общинска художествена галерия - Карлово.

Изложбата представлява академични етюди и рисунки на твореца от периода 1986-1990 година, когато е бил студент в Националната художествена академия в София. Етюдите изобразяват лица на модели – рисунки с молив. Непознатите образи, изградени само с черните щрихи на молива разкриват зрял и завършен талант и публиката трудно би заподозряла, че това са творби на младеж, който тепърва ще развива дарбата си на художник и скулптор.

През декември в навечерието на студентския празник Димитър Бакърджиев представи тази своя изложба и в Радиното училище в Сопот.

Творецът е завършил е художественото училище "Цанко Лавренов" в Пловдив и художествената академия в София - специалност керамика. Член е на дружеството на пловдивските художници. От 1992 г. е галерист в Градската художествена галерия в Карлово. Работи в областта на изящните и приложните изкуства и малката пластика.
Във Вазовия музей в Сопот се намира неговата композиция „Бръснарницата на Хаджи Ахил“ с няколко восъчни фигури на емблематични Вазови герои от повестите „Чичовци“ и “Хаджи Ахил“ и романа „Под игото“. А дюкяна на Минчо Вазов е експонирана восъчна фигура на младия Иван Вазов, също дело на Бакърджиев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина