Карловец, седнал зад волана с почти 1 промил, се оправдава пред съда с билков сироп

Автор: Plovdiv Now 4066
Карловец, седнал зад волана с почти 1 промил, се оправдава  пред съда с билков сироп

Почерпен водач, спипан в карловското село Васил Левски, пробва да отърве санкцията с твърдението, че не е пил, а е взимал билкови сиропи на спиртна основа, защото организмът му бил отслабнал след дългите коледни пости. Той бил спрян за проверка около 11 часа на 26 декември м. г. и дрегерът отчел 0,93 промила. Човекът отказал да даде кръвна проба и подписал протокола, пише 24 часа.

Когато получил наказателното постановление с глоба 1000 лв., отнемане на книжката за 1 година и 10 контролни точки по-малко, обаче решил да обжалва. И развил пред Районния съд в Карлово версията с билковите сиропи. Съставът обаче не я приема, защото в деня на проверката той споделил на полицаите, че е пил „снощи до късно“, а и не е приложил никакво документация за какви точно сиропи става дума.

"Дори и да се приеме, че е ползвал такива препарати, то прекомерната им употреба би могла да се приравни на употреба на алкохол и дори резултатите от изследването да са последица от взимането на лекарство, то изцяло в отговорност на водача на МПС попада фактът, че е ползвал или превишил дозировката на продукта, с което умишлено е допуснал концентриране в организма си на алкохолно вещество“, е записано в решението, с което санкцията е потвърдена. То подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина