Карловец: Агресивни кучета обикалят из града, институциите бездействат

Автор: Plovdiv Now 3762
Карловец: Агресивни кучета обикалят из града, институциите бездействат

Кучетата успяват да са верен другар, независимо в какво състояние се намирате. Изискват единствено грижа и любов, но и контрол - за тяхното добро, а и затова на околните. Карловец сподели за безпризорни четириноги с агресивно поведение, които според него представляват заплаха, пише GlasNews.bg.

Кучетата получавали известни грижи от бездомник, който обаче не контролирал поведението им. За това алармира мъжът, който твърди, че ситуацията притеснява местните в една от централните части на града. Той споделя разказ за случката, която от месеци затруднява него и други граждани, чудейки се как да постъпи - като в Дивия запад, или да продължи да търпи, надявайки се на реакция от властите.

"Карлово днес съвременен град ли е, или важат същите правила, като едно време на Запад. Като в Дивия запад ли да реагирам, или да продължа да търпя, надявайки се все пак, че някоя карловска власт или институция ще направи нещо?", чуди се Георги Г. 

Мъжът споделя, че всичко започнало през февруари, когато бездомник се "нанесъл" в градинка. Към него скоро се присъединили и три големи кучета, на които според карловеца въпросният мъж подхвърля храна.

"Песовете нападат и давят всяко друго бездомно куче в района, като по абсолютно същия начин нападат и всеки с домашен любимец, който мине наблизо. На колко от вас им се е случвало към него да се хвърлят озъбени и ръмжащи два-три такива песа?", добавя мъжът.  Той заявява, че успява да се справи с агресивното поведение на въпросните кучето. Като добавя, че е опитал да говори и с бездомника.

Разговорът обаче не протекъл с разбиране, твърди Георги Г.  "Захили ми се и ми заяви, че тези кучета не били негови, че не носел отговорност за тях и не му дремело", пише той.

Мъжът добавя, че не е сигнализирал до властите, но е разговарял с карловски полицаи. Решение на проблема няма и до днес. Карловецът коментира и начини за справяне със ситуацията. Добавяйки, сценарии за саморазправа с кучетата.

Той твърди, че би бил в правото си да използва законния си пистолет срещу животните. "Нападнат съм - отбранявам се ! Не ми е проблем и да смажа от бой клошаря до степен, до която никога повече да не си и помисли да се появи в района", добавя Георги Г.

"Та ... моля за мнение и съвет всички в тази група - като в Дивия запад ли да реагирам или да продължа да търпя, надявайки се все пак, че някоя карловска власт или институция ще направи нещо?", заключава Георги

Вижте цялата публикация, споделена от мъжа:

Някога, някъде навремето в Дивия запад, когато някой се сблъсквал с проблем или заплаха е можел, дори е бил длъжен да се справи сам. Карлово днес съвременен град ли е или важат същите правила, като едно време на Запад?

Вече 5 години разхождам кучето си по едни и същи маршрути. Един - сутрин, втори по обед и трети - вечер. 5 години! В началото на м. февруари, в градинката срещу сладкарница "Жутем", до параклиса на Св. "Марина" се настани един клошар.

Обществено място е все пак, има си правото човека. Това, че трупа на едно място боклуци, които вади от всички контейнери околовръст, голям праз.

Това, че замърсява, омирисва и създава опасност от зарази, бе кой го е грижа - де не е ти е в двора. В началото на м. март, отнякъде към него се присъединиха и три псета. Песове между 30 и 40 кг. всяко. Следват го и го пазят, защото той им вади храна от същите тези контейнери. Бравос, значи, на човека, който проявява грижа към бездомните животни! Бравос, ама не !

Песовете нападат и давят всяко друго бездомно куче в района, като по абсолютно същия начин нападат и всеки с домашен любимец, който мине наблизо. На колко от вас им се е случвало към него да се хвърлят озъбени и ръмжащи два-три такива песа? ОК ли е като изживяване? Ами малките деца, които вече не си играят наблизо, пак поради същата нападаща, озъбена и ръмжаща причина?

Както и да е ... кучкар съм от години. Справям се. Пък и кучето ми е булдог все пак, па макар и френски. На няколко пъти, чисто човешки се опитах да говоря с клошаря. Захили ми се и ми заяви, че тези кучета не били негови, че не носел отговорност за тях и не му дремело.

Казах му, че трябва или да си овладее псетата, или да ги разкара от района. В духа на нормалното общуване, той си ме прати по дяволите. Така и до днес. Всеки ден, поне по два пъти.

Не съм сигнализирал общинския Инспекторат, защото имам натрупан много житейски опит със сигнали всякакви до тях и знам от първа ръка, че те са толкова заети с това да не правят нищо, че сигналът ми най-вероятно щеше да бъде препратен до арменския поп.

Карловското РПУ обаче също е в един от маршрутите с кучето ми и затова цели четири пъти разговарях с дежурните полицаи. Настоявах да направят нещо, за да не се стигне до нещо фатално, както в много други населени места в България - я нахапано дете, я разкъсан човек и пр. И какво? Нищо! Нъцки!

Клошарят и песовете му са си там, където са си избрали, като дори и разширяват местообитанието си. Респ. псетата стават все по-агресивни всеки ден, а пародията на човек - все по-провокативна и нагла ....

Да се върна на Дивия запад, обаче. Никакъв проблем не ми е да застрелям агресивните псета със законно притежаваното си оръжие!

Нищо, че ще е посред бял ден, почти в центъра на града. Нападнат съм - отбранявам се ! Не ми е проблем и да смажа от бой клошаря до степен, до която никога повече да не си и помисли да се появи в района. Не ми е проблем, но .... ще си създам големи проблеми, въпреки че съм почтен гражданин на Карлово!

Вероятно, най-напред ще реагира същата тази родна полиция, която ни пази и която молех да вземе някакви мерки. Със сигурност ще ми се наложи да обяснявам, че нямам сестра - най-малкото ! Със сигурност срещу мен садиста ще скочат и защитниците на бездомните животни. И още, и прочие в посока на това, че ще бъда виновен, защото съм се защитил понеже тези, които са отговорни за това не го правят !

Та ... моля за мнение и съвет, всички в тази група - като в Дивия запад ли да реагирам или да продължа да търпя, надявайки се все пак, че някоя карловска власт или институция ще направи нещо?

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина