Излезе сборник за дарителството по примера на карловските братя Евлогий и Христо

Автор: Plovdiv Now 8558
Излезе сборник за дарителството по примера на карловските братя Евлогий и Христо
Готов е сборникът с материали от международната научна конференция „Дарителството и предприемачеството на Балканите през XIX в. по примера на братя Евлоги и Христо Георгиеви“, проведена на 4 октомври 2019 г. в СУ „Св. Климент Охридски“.
 
В заседанията и дискусиите участваха специалисти от различни университети и научни институти: проф. Пламен Митев, проф. Христо Глушков, доц. д-р Георги Вълчев, проф. Иван Русев, доц. д-р Андреас Либератос, доц. дин. Пенчо Пенчев, проф. Надя Николова, Вера Василева, млади изследователи като Александър Златанов, музейни специалисти от Карлово и др.
 
Включените в настоящия сборник 13 статии дават добра представа за широкия тематичен диапазон, застъпен в работата на конференцията. Искрената надежда на авторите е да привлекат вниманието на любознателната читателска аудитория към живота и делата на незаслужено позабравените и пренебрегвани през следосвобожденските десетилетия братя Георгиеви, както и да послужат като подтик за нови и нови проучвания на тяхната любородна и многоаспектна дейност.
 
Този сборник се издава в рамките на научно-изследователската задача „Скритият“ архив: Необработеният архив на братя Георгиеви като използван ресурс за реконструкция на стопанското и политическото минало към Националната програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“.
 
Източник: Исторически музей - Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина