Историческият музей в Карлово получи ценни дарения

Автор: Plovdiv Now 9023
Историческият музей в Карлово получи ценни дарения

Историческият музей в Карлово се радва на ценни издания, предоставени от дарители. 

Става дума за Алманах на сухопътните войски на България. Българска пехота, книга 3 и 4, С, 2017 г. и История на сухопътните войски на България, том 3, С, 2019 г., издание на Асоциация на сухопътните войски на България, Военна академия „Г.С. Раковски“ и Фондация Българско военно историческо наследство.

Луксозният каталог от изложбата на г-н Тошо Пейков през 2018 г. „Епопея за български опълченци“ също вече е притежание на колекцията от ценни издания в музея.

Екипът отправя и специални благодарности на г-н Стойко Загорчев, който дари за музейната библиотека рядкото засега в България издание „Събитията в България 1876-1878 г. през погледа на папският ватикански вестник “Осерваторе Романо“, първа и втора книга, Рим, 2019 г., автори Йорданка Минева и Теодор Тодоров. Томовете съдържат анализи на историческите източници, извадки от печатния орган на папство Ватикана за лятото на 1876 г., както и отзивите на европейската преса и общественост от кланетата в България по време на Априлското въстание. 

Книгите са достъпни и са на разположение на всички, които проявяват интерес към разглежданите теми, уверяват от музея.

Източник: Исторически музей - Карлово.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина