Икони, пазили български военни на мисия, дарени на Бригадата в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7315
Икони, пазили български военни на мисия, дарени на Бригадата в Карлово
Три православни икони, които пазеха българските военни на последната мисия в Афганистан, бяха дарени днес на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.
 
Две от иконите бяха връчени на 42-я военен контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа”, на тържествената церемония по изпращането на контингента, проведена през месец март тази година.
 
Едната от тях беше подарък от Министъра на отбраната, а втората от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Последната икона е била връчена на един от контингентите, изпълняващ мисия в Афганистан през 2010 година.
 
Иконите бяха пренесени на родна земя след окончателното приключване на мисията на коалиционните партньори от НАТО в Афганистан.
 
Те са с образите на и Свети Георги Победоносец ще бъдат част от православния параклис "Свети Мина" на територията на бригадата. Той е осветен на 21 ноември 2013 г. Идеята за построяването на светата обител е в памет на всички загинали военнослужещи  от състава на бригадата при изпълнение на служебния им дълг.
 
Източни: 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина