И огнеборци от Калово гасиха големия пожар в Пазарджик

Автор: Plovdiv Now 6612
И огнеборци от Калово гасиха големия пожар в Пазарджик

Екип пожарникари от Карлово се включиха в гасенето на големия пожар в бившата база на „Вторични суровини“ в Пазарджик. Това съобщиха от ОДМВР в града, цитирани от ПБ Новинар.

Тази сутрин огънят вече е погасен. Още снощи той е бил локализиран, съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Към момента на място има само няколко пожарни, които с помощта на багер, който разравя купчините отпадъци, гаси локални огнища.

Цяла нощ продължиха гасителните действия, съвместно с екипи от Пловдив и Карлово. След като изцяло приключи погасяването на пожара и като се разровят купчините с отпадъци ще се прецени дали ще бъде извършен оглед или друго действие, за да се установи евентуалната причина за пожара, както и да се установят щетите, нанесени от него, уточни Стоянов.

Няма опасност нито за живеещи наблизо, нито за хората, които работят на съседните промишлени площадки.

Пожарът възникна снощи в късния следобед. Първоначално на място бяха изпратени четири противопожарни екипа от РСПБЗН-Пазарджик. Малко по-късно към Пазарджик тръгнаха допълнителни подкрепления от Районните служби в Белово, Пещера и Панагюрище, а впоследствие на помощ са дошли и огнеборци от РДПБЗН-Пловдив, в това число и пожарен автомобил от Карлово.

На място бе и ръководството на РДПБЗН-Пазарджик в лицето на комисар Ангел Ангелов до тази сутрин, докато пожарът не бъде изцяло потушен.

Няма пострадали хора. Инспектори от РИОСВ – Пазарджик са извършвали замервания на въздуха в няколко точки, но засега не са известни резултатите. Няма обаче данни да има опасност за здравето на хората.

Гасителните действия продължават и в настоящия момент за погасяване на отделни малки локални огнища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина