И карловец бил в престъпната група за фалшиви документи, разбита в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 11460
И карловец бил в престъпната група за фалшиви документи, разбита в Пловдив

Карловецът Христо Лозев е бил участник в разбитата престъпна група, която удариха пловдивските ченгета, съобщи ПБ Новинар от свои източници.

Лозев е на 44 години, семеен, с две деца. Живее със съпругата си, децата и родителите си във вила в Карлово. Още през 2004 година в дома му са правени обиски. Тогава карловските полицаи са открили фалшиви бандероли за алкохол. Преди доста години майката и бащата на Христо са били печатари, след това са имали частна печатница в Пловдив. Лозев Младши очевидно е наследил занаята от родителите си, но го е практикувал престъпно и нелегално. Той е криминално проявен по линия на документни престъпления, бил е съден.

Арестуван е в събота вечерта в дома си в Карлово от местни полицаи. Заедно с него са закопчани още няколко души, сред които и служител на дирекция „Миграция“. Групата се е занимавала с изготвянето на фалшиви лични карти, всякакви документи. При обиски в Пловдив, Ихтиман, Карлово и Самоков са иззети вещи, необходими за изготвяне на откритите неистински документи- снимки на различни лица, копия от документи за самоличност на албански граждани, заготовки и преса за изработката им.

До момента е установено, че изготвяните документи са били предназначени за албански, турски и тунизийски граждани с цел свободното им придвижване в границите на Европейския съюз. Според събраните доказателства, обвиняемите влизали в контакт с граждани, които желаели да се снабдят, не по установения ред, с документи за постоянно пребиваване в Република България, като срещу различни парични суми, достигащи над 10 000 евро, ги снабдявали с тях. Арестуваният инспектор в дирекция „Миграция“ към МВР снабдявал другите обвиняеми с данни от информационните архиви – серийни номера на лични документи.

До момента има установени двама чужди граждани, които са направили опит да напуснат пределите на България в посока държави от ЕС, с предоставените и изготвени от обвиняемите неистински документи. Те са били задържани на съответните гранични пунктове у нас. Иззети са пет броя неистински документа за продължително пребиваване в България на чужденци, които са с изключително високо качество на изработка. При претърсванията и изземванията на два от адресите са намерени и огнестрелни оръжия – два броя пистолети и боеприпаси. Наред с това обвиняемите са се занимавали и с изготвяне на фалшиви дипломи за завършена степен на образование, които ги продавали по 2 000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина