Хванаха 125 нарушители на пътя в Хисаря и Карлово за ден

Автор: Plovdiv Now 10252
Хванаха 125 нарушители на пътя в Хисаря и Карлово за ден

Акция на пътя се проведе вчера в Хисаря и Карлово. Служители на реда са извършили проверки в района на двете общини, като са стартирали в 11 часа и са завършили в 23 часа. Проверките са заради зачестилите инциденти със смъртни случаи в района през последните месеци и вече са се провеждали в няколко общини.

В рамките на 12 часа са проверени общо 152 превозни средства и 221 души. Констатирани са 125 нарушения. 50 души са били колан, един без регистрационни табели, а 21 са били с нередовни документи.

Санкциониран е и шофьор заради превозване на по-голям брой пътници от установения за автомобила му. Трима са хванати без книжка, а един да шофира под въздействието на алкохол.

Трима водачи са разговаряли по телефона, докато са шофирали. Санкционирани са и шестима заради неспазване на пътни маркировка и знаци. Един пък е превозвал дете на предната седалка. Сред проверените е имало 33-ма криминално проявени.

Акцията на пътя се провежда в цялата страна, като има основен фокус за говоренето по телефона, докато се шофира.
Водачите, които говорят по мобилен телефон, докато шофират се глобяват с 50 лв. и им се отнемат 6 точки от талона. Провеждането на разговори с хендсфри не се санкционира.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина