Хотериери и ресторантьори в Карловско се присъединяват към националния протест на бранша

Автор: Plovdiv Now 7420
Хотериери и ресторантьори в Карловско се присъединяват към националния протест на бранша
Хотелиери и ресторантьори в Карловско се присъединиха към протестните действия на бранша. Те настояват за приемането на пакет от мерки за борба със сивия сектор. Над сто собственици на обекти са заявили, че служителите им ще облекат символичните жълти жилетки, съобщава karlovopress.com.
 
Припомняме, че в десетки градове в страната собственици и служители в ресторанти, кафенета, заведения за хранене, хотели работят облечени в жълти жилетки. Националният протест е насрочен за 29 януари в София.
 
Символичният протест е заради наредба Н-18, която задължава собствениците на обекти да добавят специален модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна. Новите правила трябва да влязат в сила от 31 януари.
 
Част от исканията са държавата да въведе задължителна регистрация по ДДС на всички обекти в храненето и туризма, въвеждане на лимит за издаване на разрешителни на нови обекти, както и отмяна на наредбата на НАП за запечатване на заведения при открити нередности като крайна мярка. От бранша настояват и за намаляване на ставката на 5%. Ако не се стигне до започване на преговори, ще последват ефективни протести, предупреждават още от бранша.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина