Хоро се изви в центъра на Карлово, за да повдигне духа на българите

Автор: Plovdiv Now 7358
Хоро се изви в центъра на Карлово, за да повдигне духа на българите

Родолюбиви българи на различна възраст, с различни професии, дойдоха от София специално в Карлово, за да извият общонародно хоро на площада, обединени от силата на българските традиции, фолклор и любовта към Родината.

Точно в 17.00 часа, облечени с бели тениски със символите на рода и българските традиции, те се хаванаха ръце за ръце на площад "20-ти юли", за да играят, видя karlovopress.com.

"Целта на инициативата е да се повдигне духа на българския народ. Хорото обединява и дава сили. Кара хората да се усмихват. Съвсем скоро предстои да празнуваме 6-ти септември-една забележителна дата в историята на България, която отбелязва обединенито на Княжество България с Източна Румелия. Затова посещаваме различни градове и населени места, за да призовем всички наши сънародници да излязат и да се хванат ръце за ръце на хорото, защото само заедно и обединени страната ни може да има добро бъдеще", коментираха организаторите на родолюбивото събитие.
 
Досега те са играли в Перник, Панагюрище, София, Копривщица и други български. Днес потеглят за Велико Търново, Ямбол и Болярово.
 
Последната им спирка ще е в Бургас, а на 6-ти септември очакват по площадите в цяла България да се извият български хора от всички етнографски области.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина