Голямо дарение дойде на помощ на болницата в Карлово

Автор: Plovdiv Now 54415
Голямо дарение дойде на помощ на болницата в Карлово

Болницата в Карлово получи голямо дарение в размер на 41 хиляди лева. Средствата са предоставени от ВМЗ и от местен бизнесмен, съобщава karlovopress.com по информация от управителя на лечебното заведение д-р Христо Пелев.

"Имаме три апарата за обдишване, но трябва да разполагаме с още един. За съжаление трудно се намира и няма от къде да се закупи. Очаквам съдействие от кмета на Казанлък и от здравно министерство, защото пикът на пандемията ще бъде между 10 и 20 ти април", посочи д-р Пелев. Той допълни, че разполагат със защитни облекла за еднократна употреба. Заявил е от фирма 50 гащеризона за многократно ползване. Болницата има достатъчно предпазни очила и маски, получила е и дарение на шлемове.

Днес е бил изписан 20-годишния младеж от Сушица, чиято проба за коронавирус е отрицателна. Той е настанен в пловдивска болница. 59-годишната карловка с коронавирус е в добро състояние, но трябва да продължи да се лекува.
"След 21-вия ден ще й бъде направена отново проба. По изискванията на националния оперативен щаб пациентите трябва да имат две отрицателни проби", коментира д-р Пелев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина