Гасят пожара край Беклемето с хеликоптери и алпинисти

Автор: TrafficNews 3325
Гасят пожара край Беклемето с хеликоптери и алпинисти

Ситуацията с пожара край местността Беклемето при Кърнаре е изключително тежка. Основната причина е, че теренът е абсолютно недостъпен. Това съобщиха премиерът Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов, които пристигнаха на място.

Огънят се разпростира на територия от 1000 декара и ще се гаси с помощта на хеликоптери и алпинисти, посочи Калин Стоянов:

"Каквато и техника да имаме, с колкото и хора да разполагаме, е невъзможно да се доближим до огнищата. Днес ще се работи предимно с двата хеликоптера, които успяват да свалят огъня ниско долу, оттам алпинисти от пожарната и доброволци ще направят опит максимално да доближат местата, от които могат да гасят".

"Ситуацията е много сложна, защото става въпрос за резерват, който е много труднодостъпен, а там са няколко огнища. Ще има нужда от специалисти, които са с алпийска подготовка, хубавото е, че има подготвени доброволци, а и самите пожарникари имат такава подготовка", добави Димитър Главчев.

При Беклемето са долетели двата чешки хеликоптера, които по-рано бяха при Воден и Болярово. Калин Стоянов обаче предупреди, че има опасност тлеещи огнища край Воден да се разпалят отново:

"Лошото е, че там температурата е изключително висока и има много силен вятър. Възможно е някое от тлеещите огнища отново да се разпали. В момента там работят два хеликоптера на Министерството на отбраната".

Калин Стоянов пък отново прикани критикуващите го да дойдат на място и да се уверят за какво става дума. "Опасявам се обаче, че ще им стане лошо", коментира той.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина