Фондация помага на младежи от Карлово и Сопот да сбъднат мечтите си

Автор: Plovdiv Now 7604
Фондация помага на младежи от Карлово и Сопот да сбъднат мечтите си

Наскоро учредената Фондация "Сбъдни мечта" в Карлово организира Коледен благотворител бал и кани всички, които желаят с общи усилия да бъде помогнато на деца в неравностойно положение от общините Карлово и Сопот.

Събитието е планирано за 21 декември от 19,00 часа в ресторант "Карлово". Кувертът е 50 лева, от които 25 лева ще отидат за благотворителност.

"Нека заедно да изживеем една вълшебна бална нощ с тържествено откриване, празнична програма, търг и томбола, които ще се реализират в полза на нашите деца", призовават от Фондацията.

Фондация "Сбъдни мечта" е неправителствена, нерелигиозна и независима организация.
Нейни приоритети са подпомагане на лица в неравностойно положение, развитие и утвърждаване на културата и образованието, подпомагане на талантливи деца и младежи, подкрепа на културни събития и други благородни каузи.

Тази година за първи път Фондацията стартира инициативата за събиране на средства в помощ на деца и младежи от общините Карлово и Сопот.

"Ние вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което им дава шанс за по-добър живот. Като основна предпоставка за осъщестествяване на дарение от наша страна са техните способности и желание да учат и да се развиват", казват от организацията.

Дейността на Фондация "Сбъдни мечта" е насочена към подкрепа на млади хора, отговарящи на следните условия:
- Да са в затруднено финансово или неравностойно положение. Да са отглеждани от самотен родител, приемно семейство или специализирани институции за младежи с увреждания.

- Да са на възраст до 20 години включително.

- Да ви предстоят кандидат студентски изпити през 2020 година или в момента да са студенти.

- Да имат успех над много добър 4.50.

- Да имате отговорно отношение към училището и извънкласните занимания.

- Да се представи документ от Висшето учебно заведение за успешно взет кандидат студентски изпит, като стипендията за подпомагане на младежа ще бъде преведена директно в учебното заведение.

Всички подпомагания, които Фондация Сбъдни мечта прави, ще бъдат публикувани във фейсбук страницата й.

Източник и снимка: Фондация "Сбъдни мечта"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина