Елена от Кричим стана Царица на розата, първа подгласничка е Мария от Хисаря

Автор: Plovdiv Now 69027
Елена от Кричим стана Царица на розата, първа подгласничка е Мария от Хисаря
Елена Данова спечели титлата „Царица на розата Карлово 2021“ година. Kметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на младата дама един от символите на града – златна роза.
 
20-годишната Елена е от Кричим, студентка в Софийски университет. Тя спечели короната в надпревара с още 8 красиви и талантливи девойки. За първа подгласничка бе избрана Мария Чолакова от Хисаря, за втора – Марияна Копчева от Карлово. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена също на Марияна Копчева.
 
Конкурсът тази година бе организиран по различен и нетрадиционен начин. Представянето на участничките се проведе в три модула, които се излъчиха на етапи в електронното пространство. Претендентките се представиха с народни носии и с официални - бизнес тоалети, в първи и втори модул, а в третия - бяха интервюирани от актьора Веселин Плачков.
 
Награждаването се проведе в залата на Обредния дом, където девойките дефилираха с официални тоалети на модна къща „Бандерол“ пред eдинайсетчленно жури, с председател Красимир Манолов – главен мениджър на ОФК “Левски Карлово“. Царица на розата Карлово 2019/2020 Яна Цветкова предаде символа на своята власт на Елена Данова, която благослови земята и хората от Долината на розата.
 
Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, която й връчи Боряна Кралева – прокурист на „Българска роза” АД. Красива рокля за новоизбраната царица ще подари модна къща „Нимана“. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка връчи Валентин Сотиров – представител на футболен клуб „Левски Карлово“ – ветерани. Наградата от 500 лева е от Асоциация на цариците на розата.
 
Водещ на награждаването бе популярният актьор, изиграл редица неповторими роли в българските кино и театър - Веселин Плачков, а в програмата взеха участие музикална формация „КарлоВойс“ и балетно студио - театър „Grand Fuette“.
 
Община Карлово благодари на спомоществователите, без които конкурса не би бил възможен.
 
Източник: Община Карлово
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина