Едни от най-добрите кукерски групи в България гониха злите сили в село Христо Даново

Автор: Plovdiv Now 12650
Едни от най-добрите кукерски групи в България гониха злите сили в село Христо Даново

В карловското село Христо Даново се проведе 4-я празник,“Джамали в Текията“. Събитието е организирано от местната кукерска група. Празникът започна с приветствие от кмета на Христо Даново Акиф Каратабан. Той пожела здраве на участниците и все така да пазят и съхраняват традициите. Ръководителката на групата Рени Загорчева обра овациите на публиката,тя благодари на гостуващите групи за участието, на спонсорите и на събралата се публика за подкрепата. Програмата продължи с изпълненията на народни песни на малката талантлива Рая.

Едни от най-добрите кукерски групи в България гониха злите сили с обредни танци и приветстваха пролетта. Програмата продължи с изпълнение на кукерска група село Отец Паисиево, които взривиха публиката със страхотните си костюми и високи над 1,5 метра кауци. След тях се вихриха белодрешковците от село Каравелово. Домакините представиха танцова програма от малки момичета- самодейци, които впечатлиха с танцовите си умения.

Овации обра и кукерската група село Васил Левски.Предвождани от черните дяволи, с автентични костюми, те сътвориха страхотно шоу. Програма продължи с комичното изпълнение на „Трио Шемет“. Дошлите със специална покана родопчани представиха комично шоу, което събра много смях и незабравими емоции в публиката.

Кулминацията на празника беше представянето на кукерска група село Христо Даново. С трактор и причудливи образи, местните джамали приковаха, а заедно с групата участваха голям брой деца.

Бяха раздадени награди и грамоти на участниците.

Кукерска група на Христо Даново има за цел да популяризира кукерските игри сред малките деца, затова всички малчугани, участвали в празника, получиха отличия и предметни награди, разказаха за ПБ Новинар организаторите. Кукерската фиеста продължи с народно веселие и кръшни хора.

изтоник: pbnovini.com

снимка: фейсбук Кукери с.Христо Даново

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина