Два екипа снайперисти от Карловската бригада се включиха в международно състезание

Автор: Plovdiv Now 4978
Два екипа снайперисти от Карловската бригада се включиха в международно състезание

Карловски военнослужещи взеха участие в ежегодното международно състезание за снайперски тимове „European Best Sniper Team Competition 2022”, в което се представиха над тридесет отбора от различни държави за времето от 5 до 10 август. То се проведе в Центъра за съвместна подготовка в Хохенфелс /Германия/.

В надпреварата взеха участие 2 тима от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Те бяха в състав: младши сержант Дамян Атанасов и ефрейтор Анатоли Божинов от 1-ви механизиран батальон и младши сержант Вълко Чинтов и редник Славян Генчев от батальон ISTAR. Водач на отбора беше старши лейтенант Божидар Колев от батальон ISTAR.

Състезанието се проведе в реалистична обстановка при различни метеорологични условия, денем и нощем, и подложи на изпитание способностите за прецизна стрелба, психологическата устойчивост и физическа натренираност на състезателите.

По време на надпреварата военнослужещите показаха отлична мотивация и подготовка и достойно представиха бригадата и Сухопътните войски в международното съревнование.

Състезанието създаде условия за подобряване на партньорството и сътрудничество между участниците от различните държави.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина