Истинска дупка убиец зейна на магистралата край Пловдив при разклона за Карлово.

Това е поредното препятствие, явяващо се на пътя, което преди години предизвика два инцидента с двама загинали. Тогава автомобилът на управляващите отскочи в същата тази дупка и се заби в колона на борд с указателна табела, пише glasnews.bg.



Тази пътна неравност, водеща до отклонение на движението и частична или пълна загуба на функционалността на пътя, съществува от много години, а на пролет се изяжда асфалтът около дупката. Към този момент с всеки изминал ден дупката продължава да се разрушава и да става все по-опасна, сигнализира читател.

Натоварени с трафик участъци, по които се движат несъобразено със заложените технически условия при строителството на пътя тежки моторни превозни средства, могат допълнително да станат обект на напуквания и прогресивно разрушаване на платното.

Според ефективността на местните служби за поддръжка на пътните инфраструктури, дупките на пътното платно могат да стигнат от сантиметри до около метър в ширина и от няколко, до няколко десетки сантиметра в дълбочина. От своя страна, според скоростните ограничения и спазването им, почти всички по размер пътни дупки могат да предизвикат щети на гумите и проблеми с окачването, като не са изключени и тежки пътнотранспортни произшествия (най-вече на автомагистрали). Дупките на платното понякога се забелязват трудно от водачите, особено при несъобразена скорост.

Шофирайте внимателно!