Добри новини за Николай, ученик в Карлово! Баба му ще бъде оперирана, помагат и на семейството

Автор: Plovdiv Now 49372
Добри новини за Николай, ученик в Карлово! Баба му ще бъде оперирана, помагат и на семейството

Добри са новините за Николай и баба му от калояновсото село Песнопойза след наместа на заместник-кмета на общината Пламен Николов, съобщава ПБ Новинар. 

Припомняме, че възрастната жена има спешна нужда от операция, за която трябва да доплати 1650 лева - сума, с която семейството не разполага и която е много над възможностите им.

Г-н Николов лично се е заел със случая. След разговор със заместник-министъра на здравеопазването бабата днес преди обед е била откарана с линейка в Университетска болница „Свети Георги“в Пловдив. Там ще й бъде направена операцията, за която заместник-кметът на община Калояново каза, че ще намери човек, който ще я плати.

Междувременно кметицата на Песнопой Янка Чонова и концесионерът на местната баня Тодор Кънев предприели спешна кампания за набиране на средства за операцията. И Чонова, и Кънев са дарили лични средства, други хора с благородни сърца също са се включили. От вчера до днес са събрани 1200 лева.

Кметицата и дарителите са решили, след като не се налага момчето да плаща операцията на баба си, тези пари да бъдат съхранявани в кметството и през учебната година да бъде подпомагано ежемесечно детето, тъй като финансовото състояние на семейството не е добро. То живее с баба си, която е на една пенсия, и с психично болната си майка, която не работи. Николай  тази година ще бъде ученик в 10 клас в Професионална гимназия по железопътен транспорт в Карлово.

Другата добра новина дойде от директора на Професионална гимназия по железопътен транспорт в Карлово Стефан Филчев. Той събощи, че след като е разбрал за проблема, е поставил кутия за дарения в училището. Там самият Филчев, учители, а и външни хора, събират пари за момчето.

Вече има и банкова сметка на името на бабата на детето, която публикуваме с призив за помощ и съпричастност:

ЦКБ АД клон Карлово

IBAN BG40 CECB 9790 10F2 5738 OO

титуляр на сметката: Пенка Петрова Натова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина