Добри новини за Николай, който учи в Карлово, както и за болната му баба

Автор: Plovdiv Now 23548
Добри новини за Николай, който учи в Карлово, както и за болната му баба

Добри са новините за Николай, което търсеше помощ в социалните мрежи, за да може баба му да бъде оперирана, съобщава ПБ Новинар.

Припомняме, че момчето учи в девети клас на ПГЖТ „Христо Смирненски“ в Карлово. Майката му също е болна, а семейството няма достатъчно доходи. С благородната кауза да се помогне на момчето се заеха училището, в което Николай учи в лицето на директора Стефан Филчев, кметицата на Песнопой-родното село на Николай-Янка Чонова, карловският диджей Николай Копринков-Батата, който чрез свои колеги от страната и чужбина събра средства в помощ на затрудненото семейство от Песнопой.

Събраната сума е 2678 лева. От тях за операцията на бабата на момчето са платени 1538 лева. Въпреки че единият от заместник-кметовете на община Калояново Пламен Николов е поел ангажимент пред ПБ Новинар, че ще намери спонсор да плати интервенцията, това не е направено и сумата е събрана само от отделни дарители.

Възрастната жена вече е у дома, а Николай е по-спокоен и ходи на училище в Карлово. Момчето благодари от сърце на всички, които му помогнаха в нужда.

От дарителската кампания са останали 1138 леа, която поетапно ще получава ученикът. Парите ще бъдат разпределени поравно в месеците от октомври до юли и всеки месец до 25 число ще бъдат давани на Николай, за да си помага.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина