Директор на карловско училище: Благодаря на всички за усилията дистанционното обучение да се случи!

Автор: Plovdiv Now 13166
Директор на карловско училище: Благодаря на всички за усилията дистанционното обучение да се случи!

Г-жа Мариана Манчева, директор на СУ "Васил Левски" в Карлово отправи емоционално и позитивно послание към колеги, ученици и родители във връзка с трудния период, през който всички те преминават и който е причинен от разпространението на коронавируса.

Ето какво гласи обръщението:

Скъпи ученици,

Уважаеми родители,

Уважаеми колеги,
 
Измина една напрегната седмица в условията на извънредно положение, в която всички бяхме поставени в необичайна позиция: учителите – да преподават дистанционно, учениците – да учат от домовете си, родителите – да подпомагат активно децата си в обучението.
 
Благодаря на всички за усилията и амбицията дистанционното обучение да се случи. Благодаря за търпението, толерантността и желанието да си помагаме всички.
 
Тези първи дни бяха много напрегнати, но и интересни.
 
Скъпи ученици,
 
Вие наблюдавахте с интерес какво и как се случва. Благодаря Ви, че заедно с нас търсехте и предлагахте варианти за осъществяване на дистанционното обучение. В много случаи Вие бяхте учители на учителите си. Но нали затова сме екип – всеки да участва в екипната дейност според възможностите и компетентностите си. Доказахме, че когато учители и ученици са активни партньори, резултатите са по-добри и удовлетворението от добре свършената работа и за двете страни е по-голямо.
 
Вие за пореден път доказахте, че сте умни, интелигентни, отговорни и най-вече добри хора. Не се съмнявам, че оценявате значението на самоусъвършенстването и самостоятелното учене. Ако Вие искате да научите нещо, няма сила, която да може да Ви спре, дори и учителят. И ще го научите, дори и въпреки учителя. Затова, моля Ви, поискайте знанието! Участвайте активно в образователния процес! Не заради нас, учителите, не заради Вашите родители, заради Вас самите! За да можете да продължите образованието си, когато кризата отмине, без притеснение, сигурни в себе си. За да можете да следвате мечтите си и да постигате своите върхове.
 
Уважаеми родители,
 
Ние, учителите, за много кратко време трябваше да реорганизираме работата си и да осигурим образователен процес в електронна среда. В стремежа си да бъдем максимално полезни на учениците, може би ги натоварихме повече от очакваното. И тях, и Вас. Благодаря Ви, че в тези трудни дни сте търпеливи и толерантни, че ни подкрепяте в желанието да осъществим дистанционното обучение и да продължим образователния процес! Благодаря Ви, че подпомагате децата си и осъществявате контрол върху целия процес.
 
Уверявам Ви, че правим всичко възможно да оптимизираме обучението. Опитахме се да оценим дистанционното обучение през изминалата седмица, за да избегнем претоварването на учениците и да намалим времето за работа с електронните устройства. Благодаря Ви за препоръките, които отправихте към нас! Те са много ценни за подобряване на ефективността от обучението.
 
Моля Ви, нека и занапред да запазим добрия тон и да не търсим „виновника- учител“ за всичко, което се случва! Всички трябва да поемем своята отговорност и да се подкрепяме, а не да се съдим! Надявам се заедно да преодолеем кризата!
 
Уважаеми колеги,
 
Благодаря Ви, за труда и отдадеността! Отново доказахте, че мисията „учител“ е Вашата житейска мисия и никой не може да Ви отклони от нея! Благодаря!
 
На всички пожелавам успешна нова седмица!
 
Бъдете здрави!
 
Мариана Манчева
Източник: karlovopress.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина