Дезинфекцират банкомати и кафе машини в Карловско, все пак хората да ги ползват с ръкавици!

Автор: Plovdiv Now 14924
Дезинфекцират банкомати и кафе машини в Карловско, все пак хората да ги ползват с ръкавици!
Призовават се хората в Карловско стриктно да спазват задължителните мерки, обявени от Националния оперативен щаб във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус:
 
- Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места;
- Изчакващите пред търговските обекти да бъдат отделени на 2 метра отстояние един от друг;
- На установените носители на коронавирус и контактните с тях лица, с изявена клиника: хрема, болки в гърлото и температура, се удължава домашната карантина на 21 дни. Останалите контакти лица (без установена клиника) и гражданите, които се прибират от чужбина, остават в 14 дневна задължителна карантина и уведомяват личните си лекари.
 
Кметът д-р Емил Кабаиванов изпрати писмо до всички управители на банкови клонове на територията на община Карлово, с което ги задължава да дезинфекцират контактните повърхности на банкоматите, собственост на банката и пространството около тях, минимум четири пъти на ден. При използване на банкомат, гражданите да бъдат с ръкавици.
 
Кметът задължи всички фирми, стопанисващи вендинг машини и кафе автомати на територията на община Карлово, да ги дезинфекцират минимум четири пъти на ден. При използването им гражданите също да използват ръкавици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина