Деца в Карлово показаха уникално ревю на дрехи, създадени от отпадъчни материали

Автор: Plovdiv Now 5073
Деца в Карлово показаха уникално ревю на дрехи, създадени от отпадъчни материали

Ревю на мода, създадена от отпадъци от сръчните ръце на деца, беше представено в Карлово на 25 януари във Военния клуб.

Събитието е част от проект “Еко герои в действие“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“, който се осъществява с финансовата подкрепа на спонсор.

Децата представиха устойчива мода с мисъл за природата. Гостите станаха свидетели на страхотното творчество и вдъхновение на малките екогерои, които показаха собствените си модели на дрехи, направени от отпадъчни материали, от стари, умалели и неупотребявани от тях дрехи. Същите онези неща, които обикновено изхвърляме, без да се замислим, се превърнаха в ценен ресурс, позволяващ да се оцени потенциала на устойчивата мода и да ѝ се отдели заслужено място в гардероба.

Карловската дизайнерка Лиа Каменова беше ментор и даваше ценни съвети на децата при изработката на техните модели. 

Малките музикални таланти от Вокална група „Карловойс“ с ръководител Анита Илиева се погрижиха за добро настроение на гостите на събитието.

„Този проект е насочен към насърчаването на хората да преосмислят ежедневните си действия и да се замислят как може всеки с малки неща да помогне за намаляването на климатичните промени и опазването на околната среда“ казаха организаторите на събитието.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина