Деца и учители от карловска гимназия с трогателен жест към пострадал ученик

Автор: Plovdiv Now 4579
Деца и учители от карловска гимназия с трогателен жест към пострадал ученик

Ученици и учители от Професионална гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски" зарадваха свой съученик, чийто дом е пострадал от стихията в Карловско. По време на обилните дъждове в началото на месеца придошлите води отнесли дома на Радослав, както и любимия му велосипед.  По-рано тази седмица ученикът получи подарък - чисто ново колело.

"Днес учители и ученици се опитахме да му върнем усмивката, подарявайки му това колело. Ще продължим да подкрепяме всички наши деца в затруднение, както нас ни подкрепят училища от цяла България", споделя един от учителите на Радослав. 

Както вече съобщихме, 30 семейства  от трите пострадали села досега са поискали да бъдат настанени във фургони. Отхвърлен е вариантът те да се поставят в дворовете на къщите. Временните жилища ще са ситуирани на едно място в селото, за да може да бъдат едновременно захранени с ток, вода и да им се осигури канализация.

Обследването на къщите в Богдан установи, че две от тях трябва да бъдат съборени, а шест спешно укрепени. За техния ремонт парите ще бъдат осигурени от държавата, а за останалите 40 по-леко пострадали.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина