Десетки военнослужещи от Карловската бригада са в отпуск

Автор: Plovdiv Now 33711
Десетки военнослужещи от Карловската бригада са в отпуск

Десетки военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада са били изпратени вчера в отпуск, събощава ПБ Новинар по информация от бригаден генерал Деян Дешков. Принудителната почивка е съпроводена със забрана да напускат домовете си заради котнакта си с техни колеги - съпрузи и родители на 20-годишното момче, което вчера бе настанено в Инфекциозно отделение на карловската болница със съмнения за коронавирус. Резултатът от пробата се очаква да излезе всеки момент.

Според директора на здравното заведение д-р Христо Пелев младият мъж, който се върна от Англия, няма никакви симптоми, а има новооткрит висок диабет. В този случай обаче, дори да не е болен от коронавирус, той няма как да напусне инфекциозно отделение, за да бъде настанен за лечение на диабета в пловдивска болница. 

Родителите на младежа, военнослужещи, са от Сушица и са излезли в отпуск на 18 март, но синът им се е върнал от чужбина дни по-рано. Не са уведомили ръководството на бригадата за случая. Това означава, че семейството е контуктувало по време на работа с доста колеги, за това и генерал Дешков е изпратил много хора в отпуск с препоръка докато не излязат пробите, да не напускат от домовете си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина