Депутат става учител-доброволец в Карлово, Сопот и Хисаря

Автор: Plovdiv Now 5985
Депутат става учител-доброволец в Карлово, Сопот и Хисаря

Народният представител Веска Ненчева се връща в училище. Веднага след като другата седмица Народното събрание гласува бюджета, тя ще бъде разпределена по график в кои училища в общините Карлово, Сопот и Хисар да преподава.

Ненчева е уведомила началника на РУО Пловдив Иванка Киркова, че желае да стане доброволец и да преподава присъствено на учениците. Очаква се Киркова да изпрати график на народния представител. Припомняме, че Ненчева беше дългогодишен учител в СУ „Христо Проданов“ в Карлово, преди да отиде в парламента, съобщава ПБ Новинар.

От миналата седмица трима лекари от групата на БСП, които са действащи депутати, са на помощ на колегите си в болниците в Шумен и Свищов. Веска Ненчева е предложила на колегите си, които са в системата на образованието, да помогнат и на учителите в тези тежки времена.

„Потърпевши са най-много системата на здравеопазването и образованието. Аз държа да преподавам присъствено, той като много мои колеги са болни или имат синдром на прегряване и страх да влязат в клас заради ковид-19“, коментира пред ПБ Новинар народният представител. Тя добави, че и други нейни колеги ще влязат в класните стаи в районите си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина