Делото на кметовете на Карлово и Калофер отложено за месец май

Автор: Plovdiv Now 5430
Делото на кметовете на Карлово и Калофер отложено за месец май

Районният съд в Пазарджик е отложил вчера делото за клевета, образувано по тъжба на кмета на Карлово Емил Кабаиванов срещу кмета на Калофер Румен Стоянов, съобщава KarlovoPress.com. Причината е заболяване на адвоката на Румен Стоянов.

Припомняме, че повод за процеса е изявление на Стоянов пред национална телевизия през октомври миналата година, че отпуснатите за обновяване на мемориалния комплекс „Христо Ботев“ 300 000 лева са откраднати, а ремонтът е некачествен.

Кабаиванов претендира за обезщетение от 5 000 лева за неимуществени вреди. По думите му, ако спечели, парите ще бъдат дарени на читалището в Калофер. Припомняме, че в първото заседание магистратите не приеха иска за 5 000 лева обезщетение, като се произнесоха, че той трябва да се разгледа в отделно гражданско дело, а не в наказателното за клевета.

Защитата на Кабаиванов поиска да бъдат представени и материали от друга телевизия, а адвокатът на Стоянов - докладни записки от клиента му за некачествен ремонт, сигнал по този повод от май 2018 година до Комисията за отнемане незаконно придобито имущество и до министър-председателя Бойко Борисов за проверка правомерно ли са изразходвани парите.

Тези нови доказателства трябваше да бъдат разгледани вчера, както и да бъдат изслушани показанията на шестима свидетели.

Следващото заседание на Пазарджишкия съд е насрочено за 13.05.19 от 10.00 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина