Да подкрепим момичетата от Карлово и техните бонбони в големия европейски финал!

Автор: Plovdiv Now 12853
Да подкрепим момичетата от Карлово и техните бонбони в големия европейски финал!

Текат последни моменти преди големия финал за най-добра учебна компания на Европа. В него се състезават и момичетата от Карлово, от Учебния център  "Калиопа". Надпреварата е за "Наградата на публиката".

Да подкрепим момичетата на https://www.jacompanyoftheyear.org/votingpage Пожелаваме им успех! #CoYC20 #Kaliopa #Kalimazing #JABulgaria #JAEurope #JAPortugal

Припомняме, че момичетата от Карлово станаха победителите на тазгодишното Национално състезание на учебните компании "Изгряващи звезди" 2020. Здравословните шоколадови бонбони на Петя Кръчмарова, Виктория Трифонова, Ева Караиванова, Мария Кирова и Яна Цветкова спечелиха и наградата на медийното жури в конкуренция с над 60 учебни компании. След успеха на национално ниво ученичките представят България на европейското състезание, на което се изправят срещу останалите най-добри компании от цяла Европа!

Единадесетокласничките от СУ "Васил Левски" в Карлово с ръководител Спаска Бистрашка създават своята учебна компания "Калиопа" преди четири години по програма на Джуниър Ачийвмънт. Нестандартните им сладкиши вече се радват на огромен интерес.

Първоначално майторят кукли, облечени в народни носии, защото искат да се придържат към традициите и родното си място. Впоследствие решават да отглеждат четири декара розови насаждения, от които започват да правят сладко от рози и сапуни. Дестилират и розова вода в архитектурен комплекс „Старинно Карлово”. Миналата година произвеждат първите си шоколадови бонбони със сладко от рози, с които печелят второто място на Националното състезание на учебните компании „Изгряващи звезди 2019 г.”

Интересно видео с послания ще намерите тук: jacompanyoftheyear.org/kaliopa/ 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина