Да дарим здраве на Венци! Благотворителна кампания помага на 39-годишния карловец

Автор: Plovdiv Now 7994
Да дарим здраве на Венци! Благотворителна кампания помага на 39-годишния карловец

Нова благотворителна акция в подкрепа на 39-годишния Венцислав Робев започва в Карлово и Сопот. Кампанията е под мотото "Здраве за Венци" и е под формата на поставени дарителски кутии в различни търговски обекти в двата града. 

Припомняме, че Венци е от града на Левски и има спешна нужда от помощ, защото страда от рядко заболяване и най-малко 25 000 лева са нужни за неговото лечение, непосилни за семейството му. Един ден той просто губи възможността да сгъва пръстите на ръцете си. Постепенно се появяват обриви, сковаване, проблеми с дробовете, ставите и кръвоносните съдове. Младият мъж е диагностициран с склеродермия – системна склероза, която у него е отключила още няколко заболявания - пулмонална белодробна хипертония, глаукома, имунен дефицит, синдром на Райно и други. Рядката болест пулмонална белодробна хипертония причинява сърдечна недостатъчност и може да се наложи белодробна трансплантация, ако не се лекува.

Кутиите за дарения от настоящата кампания "Здраве за Венци" са поставени и всеки може да дари според възможностите си на следните места:

- Верига магазини "Итали" в Карлово и в Сопот;
- Магазин "Шойлека" в Карлово;
- Магазин "Омега" в Карлово;
- Офис на "Еконт" на пазара в Карлово;
- аптека "Меги" в Карлово;
- Ресторант "Карлово";
- Магазин за компютри "Интер" в Карлово.

„В продължение на 5 години Венци и неговата приятелка Катерина обикаляха България в търсене на причината за неговото състояние. Но такава не откриваха. Преди няколко месеца очното му налягане се повиши критично и той загуби голяма част от зрението си. Нещо, което нямаше да се случи, ако бе получил навременна диагноза. Затова нашето семейство: родители, лели, чичовци, братовчеди, близки и приятелката му Катерина, събрахме средства, за да може Венци да потърси надежда за живота си в чужбина”, разказват близките на мъжа.

Той постъпва в турска болница, където не само му поставят диагнозата за 4 дни, но и започват лечение по спешност, защото състоянието му е критично. Болестта на Венци е автоимунна, трудно се диагностицира и изисква време за лечение до влизане в ремисия. За да спасят живота и малкото му останало зрение, лекарите започват моментално лечение. Имайки вода около сърцето, стомаха и белия дроб, състоянието на Венци е сериозно. Необходими са средства, за да може лечението му да продължи, както и за закупуване на необходимите лекарства.

Всеки, който иска да дари средства, може да го направи и чрез bg.helpkarma.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина