Д-р Пелев отново бе избран за управител на карловската болница

Автор: Plovdiv Now 1142
Д-р Пелев отново бе избран за управител на карловската болница
Д-р Христо Пелев отново бе избран за управител на карловската МБАЛ "Д-р Киро Попов". Освен него на конкурса се е явил гинекологът проф. д-р Петър Петров от Пловдив. Досегашният управител на болницата обаче се е представил по-добре от своя колега пред комисията, която е оценявала кандидатите, съобщи пред KarlovoPress.com председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков. Той посочи, че на 28 юли предстои да се проведе заседание и съветниците имат последната дума дали Пелев да продължи да управлява лечебното заведение. Дотогава някой трябва да внесе докладна записка с проект за решение, допълни Шойлков и каза, че той няма да бъде вносител.
 
Комисията, която оценяваше кандидатите, бе определена с решение 997/31.05.2018 на Общинския съвет и бе в състав: председател юристът Димитър Мелев от Лекарския съюз в Пловдив и членове Антон Минев – зам.- кмет на община Карлово, д-р Иван Моллов – общински съветник, д-р Катя Георгиева от РЗИ – Пловдив и д-р Янко Кочев.
 
Припомняме, че в Карлово има недоволство срещу д-р Пелев заради финансовото състояние на болницата, липсата на кадри и затова, че беше закрито хирургичното отделение по времето на неговото управление. Наскоро Пелев бе заловен с автомобила си на паркинга срещу общината в Карлово, употребил алкохол. При маневра той удари друга кола. Тогава нарушителят бе арестуван за 24 часа. Все още обаче не е оповестено да има наложено наказание. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина