Кметът на Карлово: Това е политическа поръчка срещу мен. Невинен съм!

Автор: Plovdiv Now 458
Кметът на Карлово: Това е политическа поръчка срещу мен. Невинен съм!

Това е политическа поръчка срещу мен. В законовия срок ще обжалвам решението. Невинен съм. Срещу мен няма нито едно пряко доказателство. Това каза пред RNews.bg кметът на Карлово Емил Кабаиванов след прочитане на присъдата в съда. Той допълни, че това е опит да бъде отстранен от предстоящата предизборна надпревара.

Вчера Районен съд Пловдив постанови три години условна присъда с 4-годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема длъжността кмет за срок от 4 години.

Припомняме, че делото срещу кмета на Карлово започна по време на предизборната кампания през 2015 година. Кабаиванов е обвинен за присвояването на близо 27 000 лева при изпълнението на общински проект за изграждане на канализация и градска пречиствателна станция. Става дума за средтва собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“. Европейските средставата са били връчени на Кабаиванов в качество му на кмет и са му поверени да ги пази и управлява.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина