Читалището в Баня се нуждае от помощ, за да се възроди животът в него

Автор: Plovdiv Now 6671
Читалището в Баня се нуждае от помощ, за да се възроди животът в него

Читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1914" в град Баня, община Карлово, се нуждае от помощта и подкрепата на жителите. Таванът на залата е в изключително лошо състояние, а липсват достатъчно средства за ремонт.

По този повод се организира благотворителна кампания, за да може в града отново да има място, в което да се изнасят театрални постановки, да има тържества и концерти. Идеята е публикувана на фейсбук страницата на читалището.

Ще бъдат поставени кутии за дарения в търговските обекти в Баня, както и ще бъде открита дарителска сметка на името на читалището.

"Читалище - място, което днес свързваме със самодейци, култура, библиотека и традиции. Читалището всъщност е много повече от това, то е пазител, трепет, паметник, завет. То е сграда пропита с история, ковчеже пълно със съкровищата на нашата култура и традиции. То е стените изградени с труда, надеждата и любовта на поколения баненци. То е прозорчетата през, които ако погледнеш навън пред погледа започват да се нижат като мъниста безброй картини на проведени празници, фестивали, тържества. Изгряват безброй усмивки на самодейци, ушите ти заглъхнат от хиляди аплодисменти и се изумяваш от богатството на изнесените невероятните програми и от ритмите изиграните кръшни хора.

И сърцето запрепусква, коса ти настърхва, кръвта забушува и душата ти е пълна. Сърцето на града ни, това е за нас жителите на град Баня - Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1914г." –гр.Баня. То е дом, утеха любов, знание, вдъхновение, труд, история, култура, ценности и традиции", пише в публикацията.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина