Четири незаконни пункта за отпадъци в Пловдивско ще отнесат солени глоби

Автор: Plovdiv Now 4973
Четири незаконни пункта за отпадъци в Пловдивско ще отнесат солени глоби

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив е извършила поредица проверки в периода от 22 до 27 март в областта за установяване на незаконни пунктове за разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства и пунктове за събиране на отпадъци от черни и цветни метали, както и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Акцията е била съвместно с инспектори на НАП и „Икономическа полиция“. При извършените проверки са констатирани три незаконни пункта за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили в общините Пловдив, Куклен и Карлово и един незаконен пункт за  в община Родопи. Те нямат издадени решения за извършваната дейност от директора на РИОСВ – Пловдив, което е нарушение на Закона за управление на отпадъците.

В резултат от извършените съвместни проверки от страна на РИОСВ – Пловдив ще бъдат предприети съответните административно наказателни мерки. Предвидената в закона санкция за подобно нарушение за физически лица е глоба в размер от 1400 до 4000 лв., а за юридически лица, имуществена санкция в размер от 7000 до 20 000 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина