Честито! Откриха кръговото кръстовище в Карлово на пътя София-Бургас

Автор: Plovdiv Now 8911
Честито! Откриха кръговото кръстовище в Карлово на пътя София-Бургас

С водосвет и официална церемония днес се беше открито кръговото кръстовище в Карлово на пътя София - Бургас, както и подходите към двете локални платна.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „ПСТ Груп“ ЕАД. Стойността на договора е 936 752.38 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „План инвест Пловдив” ЕООД, техният договор е за 10 584 лв. с ДДС.

На официалното откриване на обекта бяха заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и др.

Припомняме, че първата копка беше направена на 20 март тази година. 

Съществувалото до момента триклонно кръстовище вече е заменено с кръгово - с максимален външен диаметър 48 метра, с по два броя пътни ленти в платното /всяка с ширина 4,25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра. Предвидени са и необходимите триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, обуславящи безопасна експлоатация и ползване на съоръжението както от моторни превозни средства, така и от пешеходци.

Проектът предвиждаше и развитие на всички мрежи на техническата инфраструктура: електропроводи ниско и средно напрежение, водопроводна и канализационна мрежи, газоразпределителна мрежа. За цялото инфраструктурно съоръжение ще има и ново функционално осветление. Инфраструктурният обект ще допринесе за активизиране на икономическите връзки между общините от Централен южен и Централен северен регион по отношение развитието на туризма, оползотворяване на значимото културно-историческо наследство и природните дадености на община Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина