Близки на убития в Столетово протестираха пред пловдивския съд

Автор: Ива Модова 3116
Близки на убития в Столетово протестираха пред пловдивския съд

Местни жители започнаха събирането на подписка в село Столетово. Хората искат да бъдат изселени семействата на двамата братя, обвинени в убийството на Борислав Кисьов. Близки на убития, хора от селото и кметът Мирослав Колев се събраха пред пловдивския съд, където днес ще се гледат мерките за неотклонение на братята Димитрови, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че безжизнено тяло на убития мъж беше намерено късно вечерта в неделя в къща в село Столетово. При първоначалния оглед криминалистите са установени следи от насилие. На 12 октомври бе извършено бдение пред къщата на убития Кисьов. Тогава е стартирана подписка с искане двамата братя и семействата им да бъдат изселени от село Столетово.

" 400 души от селото се подписаха и още 150 от община Карлово. До края на октомври ще бъдат събирани подписите и сред това ще бъдат внесени в община Карлово. Ако близките решат, подписката ще бъде приложена в кориците на делото. От 11 до 13 и 30 в деня на бдението, около 250 души, вече се бяха подписали. Преди това положихме цветя и свещи" каза Мирослав Колев.

„Тук сме да подкрепим семейството и да изкажем недоволството си от защитната теза, че се касае за отбрана. Как може да не се защитиш, като идват да те нападнат, въоръжени и пияни", възмущават се още хората от Столетово

Ана и Нено, майка и син на починалия са неутешими.

"Искаме справедливост. Не знаехме, че имат пререкания с братята. Ужасена съм. Искам доживотен затвор", каза майката Анна Кисьова.

Двамата братя бяха докарани в Апелативен съд. Те обжалват наложените им мерки за неотклонение "задържане под стража".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина