Пуснаха Тодор от Столетово под домашен арест, близките му протестираха пак пред съда

Автор: Plovdiv Now 31749
Пуснаха Тодор от Столетово под домашен арест, близките му протестираха пак пред съда

Тодор Тодоров от Столетово застана днес пред Апелативен съд. Адвокатът Гънчо Гънчев поиска домашен арест за клиента му, като посочи, че Тодоров е в тежко здравословно състояние.

"Няма какво да кажа, искам да се прибера у дома", каза от своя страна Тодор.

За домашен арест настоя и апелативният прокурор Атанас Янков. Според него няма данни Тошко да се укрие или да извърши друго престъпление. Що се отнася за авторството, според държавното обвинение доказателствата подлежат на дълбок анализ.

В крайна сметка, магистратите решиха да освободят Тодоров от ареста. Апелативен съд му наложи мярка "домашен арест".

Пореден протест организираха днес пред съда близките на несправедливо обвинения в трафик на бежанци в Гърция. Те настояваха именно да му бъде изменана мярката от задържане под страна на домашен арест. Семейството му е категорично, че Тодоров е невинен, а здравословното му състояние не позволява да остане в ареста.

Припомняме, че Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство.

Преди седмица обаче Тодоров е арестуван. Причината е, че с кемпера, който той бил продал преди близо две години, е извършен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били намерени незаконно пребиваващи в южната ни съседка чужди граждани. Кемперът обаче все още бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция показала, че собственик е Тодор Тодоров.

Според близките на мъжа той не е извършил това престъпление и имат необходимите документи, които показват това.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина