Батальон на Карловската бригада получи сертификация за боеготов

Автор: Plovdiv Now 9329
Батальон на Карловската бригада получи сертификация за боеготов
От 13 до 15 октомври 2021 г. на учебен полигон „Корен” се проведе тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 21”, за сертифициране на втори механизиран батальон от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, с командир подполковник Момчил Димитров
 
Учението се проведе по фиктивен сценарий разработен от щаба на 61 механизирана бригада, адаптиран към географските граници на учебен полигон „Корен”. По време на учението беше създадена максимално реалистична обстановка гарантираща изпълнение на поставените задачи.
 
Основната цел на учението беше да се проверят и оценят способностите на 2-ри механизиран батальон за водене на отбранителни бойни действия и смяна на формированията на фона на интензивна, постоянно развиваща се тактическа обстановка и в съответствие с разработения списък с основни събития и инциденти.
 
Тежките метеорологични условия през целия период на учението не попречиха на личния състав на батальона и формированията осигуряващи провеждането на занятието да проявят чувство на отговорност и висок професионализъм и да докажат, че са много добре подготвени и мотивирани за изпълнение на поставените задачи.
 
Комисия от командването на Сухопътните войски оцени способностите на 2-ри механизиран батальон и му постави оценка „БОЕГОТОВ”.
Предстои не по-малко важната задача за предислоциране на личния състав и техниката участващи в учението от полигон „Корен” до пунктовете за постоянна дислокация.
 
Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина