Барелеф и плоча пазят спомена за достоен карловец - шампиона по борба Рангел Геровски

Автор: Plovdiv Now 19750
Барелеф и плоча пазят спомена за  достоен карловец - шампиона по борба Рангел Геровски

Барелеф и паметна плоча на бореца Рангел Геровски беше открит в парк „Стадиона“ на родния му град Карлово. Спортистът е европейски и вицеолимпийски шампион по класическа борба и почетен гражданин на града. Инициативата е на едноименната фондация с подкрепата на Община Карлово.

Синът на Рангел – Явор Геровски благодари за жеста и сподели трогателни моменти от живота на своя баща. Думи на признателност и спомени за големия спортист разказаха многократният световен и европейски шампион по класическа борба Александър Томов и олимпийският, световен и европейски шампион и треньор на Националния отбор по класическа борба от Сеул 1988 Георги Мърков.

Рангел Геровски е роден през 1959 година в Карлово. През 1981 година става европейски шампион в категория до 120 кг, през 1985 и 1990 г. е сребърен медалист, а през 1987 г. бронзов медалист. През 1982 година става носител на златния пояс на Никола Петров. На олимпийските игри в Сеул през 1988 година печели сребърен медал по борба в категория до 130 кг. Умира през 2004 година в София след нещастен инцидент.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина