Балетът на Софийската опера гостува в Карлово

Автор: Plovdiv Now 8379
Балетът на Софийската опера гостува в Карлово
На 15 юни, от 19 часа, в залата на читалище „Васил Левски – 1861“ в Карлово ще гостува балетът на Софийската опера с КАРМЕН СЮИТА от Бизе – Шчедрин и БОЛЕРО от Морис Равел.
 
Хореографията и режисурата на КАРМЕН – СЮИТА е на Алберто Алонсо, а на БОЛЕРО на Фреди Франдзути.
„Образът на Кармен - казва Родион Шчедрин - е станал нарицателен, благодарение на операта на Жорж Бизе – една от най-съвършените в историята на музиката. Моята музика, продължава композиторът, е творческото ми преклонение пред гения на Бизе“. Хореографът Алберто Алонсо подчертава „Съдбата на Кармен е като съдбата на торерото и на бика – винаги на границата между живота и смъртта“.
 
В спектакъла участват едни от първите солисти на балета – примабалерината Катерина Петрова в ролята на Кармен, премиер-солистите Емил Йорданов – Дон Хосе, Ескамилио - Цецо Иванов, както и солисти и кордебалет на Софийската опера. А гениалната музика на Морис Равел провокира известния италиански хореограф Фреди Франдзути да направи своя сценичен прочит с кордебалета, където, без дори да се докосват, персонажите танцуват в шеметния испански ритъм.

Билетите са в продажба на касата на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“
Цени: 15 лв., 20 лв. и 25 лв.
Работно време на касата: от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 18:00 ч.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина