Акция на полицията в Карлово! Четирима с белезници заради дрога

Автор: Plovdiv Now 38273
Акция на полицията в Карлово! Четирима с белезници заради дрога

Полицаи от РУ Карлово за задържали четирима мъже заради дрога в рамките на денонощия.

Първият е бил хванат на 29 януари. Става дума за 37-годишен мъж, криминално проявен, притежавал и отглеждал марихуана. Във вътрешен джоб на якето на мъжа са били намерени и иззети полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Експертната справка е показала, че откритото вещество е марихуана с общо тегло 0.58 гр. /една доза/. По случая в РУ Карлово е  започнало бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

25-годишен уличен дилър също е бил хванат от полицаите в Карлово. У него служителите са намерили едно полиетиленово топче с марихуана, а в дома му в Карлово на различни места са били намерени и иззети 18 топчета наркотично вещество, наподобяващо марихуана и 4 топчета амфетамин, както и електронна везна. Експертната справка е установила, че се касае за марихуана с общо тегло 12.42 гр. и амфетамин с общо тегло 1.24 гр. По везната са намерени следи от марихуана и амфетамин. Започнало е бързо производство и срещу този нарушител за престъпление по Наказателния кодекс. Първоначално дилърът е бил задържан за срок до 24 часа, а след като му е повдигнато обвинение - за 72.

Придобитата оперативна информация на служителите е помогнала да бъде установен още един разпространител - 27-годишен мъж от село Христо Даново. В дома на лицето е било извършено претърсване и изземване. Открити са електронна везна и глави зелена листна маса, наподобяващи марихуана с общо тегло 250 грама. Лицето е с предишни криминални прояви и е било задържано за 72 часа.  Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата. 

На 30 януари в Карлово по времена на същата акция е бил за задържан и 45-годишен мъж, който е бил спрян от полицейските служители за проверка. Мъжът е управлявал лек автомобил Опел Астра. Справка е показала, че лицето е криминално проявено и осъждано. Направения му тест за употреба на наркотични вещества е реагирал на канабис. В хода на работа е последвалото претърсване и изземване в дома му, където са намерени и иззети 10 гр. марихуана и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина