90-годишната баба Христина от Карловско преподава математика на малки и големи ученици

Автор: Plovdiv Now 28939
90-годишната баба Христина от Карловско преподава математика на малки и големи ученици

Христина Масларска - 90-годишна бивша учителка по математика от карловското село Васил Левски, от години помага на ученици от 4-ти до 12-ти клас, за да се справят по-лесно със задачите. Завършила е института за прогимназиални учители в Пловдив и първото и назначение е било в село Мраченик. След това дълги години е преподавала в Каравелово, Кърнаре и в родното си село Васил Левски, съобщава karlovopress.com.

Масларска е помогнала на стотици деца да повишат успеха си в училище, да участват в конкурси и олимпиади и да кандидатстват във висши учебни заведения. В момента преподава индивидуално на седем ученици. В дома си Масларска има всички нови учебници по математика от 4-ти до 12-ти клас. За да е спокойна, че учениците са усвоили материала преди да ги изпрати, винаги ги изпитва. Самата тя се подготвя за уроците, като решава предварително задачите до късно през нощта.
 
Дванайсетокласникът Петко Петков се запалил по математиката, след като започнал да идва при бившата учителка.
 
"Умее да представя например много сложна задача, която изглежда много трудна по много прост начин и на много лесни стъпки. Колкото повече задачи решавам, толкова по-добре се чувствам", казва Петко.
 
Родителите с удоволствие поверяват децата си на бившата преподавателка да ги учи, защото е човек с голяма душа.
 
д-р Дориана Маринова - родител: "Знам, че тя ще научи децата на това, което е нужно независимо на колко години е.Тя е учител по душа и математик по призвание, така че с чиста съвест мога да довера стига да имаме повече деца на нея".
 
Най-голяма радост на Христина Масларска й носи успехът на децата, а нейната мечта е да бъде в добро здраве, за да може да предаде знанията, които има на следващите поколения.
 
Източник и видео: karlovopress.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина