9 катастрофи с 16 ранени са станали край Карлово и Сопот

Автор: Plovdiv Now 6398
9 катастрофи с 16 ранени са станали край Карлово и Сопот

9 катастрофи с 16 ранени са станали на територията на РУ – Карлово през първите два месеца на 2019 година, сочи статистиката на МВР. За щастие загинали хора няма. Инцидентите са с 4 повече в сравнение със същия период на 2018, ранените са с 9 повече, а миналата година е имало един загинал за периода януари – февруари.

Пътните произшествия са блъскане на пешеходец, удар между коли или в предпазна ограда и дърво. Катастрофите са станали в Карлово, Сопот, село Горни Домлян, както и извън населените места.

За последните 10 години през месеците януари и февруари са станали общо 88 катастрофи със 106 ранени и 8 загинали.

Пътните инциденти, които са се разминали само с материални щети, са 19 за януари и февруари 2019 и са със 7 по-малко в сравнение със същия период на 2018.

РУ Карлово обслужва територия с площ 110 кв. км с население 63000 души, които живеят в градовете Карлово, Калофер, Баня, Клисура и Сопот и 23 села.

На територията на община Карлово през месец януари са станали 4 пътни инцидента с 8 ранени. В сравнение със същия период на 2018 г. катастрофите са на същото ниво, ранените са се увеличили с 2, при загиналите има отрицателна разлика /-1/. През февруари произшествията са 3 с 6 ранени в населено място. В сравнение със същия период на 2018 г. катастрофите са се увеличили с 2, ранените с 5.

В община Сопот през януари има 1 катастрофа с 1 ранен в град Сопот. В сравнение със същия период на 2018 г. катастрофите и ранените са се увеличили с 1 – блъскане на пешеходец поради извършено от него нарушение – внезапно навлизане на платното за движение. През февруари също има 1 инцидент с 1 ранен – блъскане на паркирано МПС в населено място, поради внезапна промяна в посоката на движение и употреба на алкохол. През 2018 г. на територията на община Сопот не са възникнали ПТП с пострадали лица.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина