8 отбора от Въоръжените сили на България мериха сили в стрелба на полигона край Анево

Автор: Plovdiv Now 906
8 отбора от Въоръжените сили на България мериха сили в стрелба на полигона край Анево

61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово беше домакин от 30 юни до 3 юли на учебен център „Анево” държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, в който взеха участие 8 отбора от Въоръжените сили на Република България.

Състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, стрелба след придвижване със смяна на позициите и положенията, на видовете оръжия, след презареждане в движение и точен разчет на боеприпасите.

В комплексното класиране почетното първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място се класира отборът на 61 Стрямска механизирана бригада, а трети е отборът на Служба „Военна полиция”.

В индивидуалното класиране при жените призовото място завоюва редник Ваня Гатева от Съвместното командване на специалните операции, следвана от редник Здравка Бонева от Съвместното командване на специалните операции, а на трето място се класира младши сержант Петя Станчева от 61 Стрямска механизирана бригада.

При мъжете на първо място е ефрейтор Борислав Русев от 61 Стрямска механизирана бригада, на второ място младши сержант Вълко Чинтов от 61 Стрямска механизирана бригада и на трето място капитан Гроздан Найдов от Съвместното командване на специалните операции.

Отборно при жените на първо място е отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място 61 Стрямска механизирана бригада, а трети се класира отборът на Сухопътните войски.

В отборното класиране при мъжете на първо място е отборът на 61 Стрямска механизирана бригада, следван от отборът на Съвместното командване на специалните операции, а на трето място се класира отборът на Служба „Военна полиция”.
Призьорите бяха наградени с купи, медали и грамоти от командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина