72-ма зрелостници в Карлово получиха тържествено дипломата си

Автор: Plovdiv Now 4807
72-ма зрелостници в Карлово получиха тържествено дипломата си

72 зрелостници от випуск 2022 на СУ„Васил Левски“ получиха дипломите си за завършено средно образование на тържествена церемония на 20 юни в зала „Васил Караиванов“ в сградата на общинската администрация. От тях 40 са с отлични резултати. Те получиха като награда книгата „Достойните непознати. 50 значими личности от българската история“, съобщава karlovo.tv.

„Благодаря Ви за годините, прекарани заедно“ – каза в приветствието си директорът Мариана Манчева. „Всички вие бяхте достойни ученици на СУ„Васил Левски“. Вие станахте част от над 130-годишната история на това училище.“ Манчева отбеляза, че почти 3 от 4-те години на обучението им са преминали в електронна среда и че те са първият випуск, който завършва по новия учебен план, както и че са провели държавни зрелостни изпити с различна скала. „Пионери сте във всичко онова, което се случва в българското образование. Заедно с нас учителите се преборихте и с ковида, и с електронното обучение. Искрено се надяваме, че сме оставили частица от себе си във вашето развитие. Убедени сме във вашите сили и способности“- подчерта директорът на училището.

Отличник на випуск 2022 е Петя Нешева, а първенец е Дамян Христов. Сребърна значка за отличен успех получиха Теодора Дамянова и Рени Димитрова. Паричната награда на проф.Иван Гаврилов, носител на Наградата на Карлово за 2015 година, бе връчена на Димитър Минчев и Християна Петкова.

Гости на церемонията бяха учители и близки на зрелостниците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина