543 контейнера за смет в Карлово, гражданите могат да сигнализират за проблеми

Автор: Plovdiv Now 5777
543 контейнера за смет в Карлово, гражданите могат да сигнализират за проблеми

Преустановено е вече използването на индивидуалните кофи за битови отпадъци в Карлово, считано от 1 юли. В града са разположени 543 контейнера, които се почистват всеки понеделник и петък. Съдовете, при които се забелязва препълване, се извозват по график допълнително и в сряда, съобщават от Общината.

Служители следят дали се спазва периодичното почистване на поставените контейнери, а в почивните дни се наблюдават специално зоните, в които се генерира повече отпадък. Ако е необходимо, те ще се почистват допълнително и в неделя.

При неправомерно замърсяване, община Карлово разчита на съдействието на гражданите. За целта на официалната интернет страница на общината – www.karlovo.bg, е публикувана визуална карта на контейнерите, включваща номера на всеки съд и точното му местоположение: https://www.karlovo.bg/section-247-content.html.

Гражданите могат да подават сигнали за пълен контейнер, като в контактната форма посочат номера на контейнера, имената си и телефон за връзка. Сигнали могат да се подават в писмен или електронен вид в администрацията на община Карлово -  на тел. 0335/ 546-88 и 0893/ 406-152, или на електронната поща за сигнали [email protected].

В случай на недостиг на съдове може да се увеличи техният брой, както и да се променят точките и честотата за събиране.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина