5-годишният Ники - още едно детенце от Карлово, което има нужда от нашата помощ

Автор: Plovdiv Now 30308
5-годишният Ники - още едно детенце от Карлово, което има нужда от нашата помощ

Още едно детенце от Карлово има нужда от нашата помощ, за да може да живее пълноценно. Това е 5-годишният Ники, който още на шестмесечна възраст е получил диагнозата детска церебрална парализа - спастична квадрипареза. А още в неонатологията са му установени кисти в мозъка и ретинопатия.

Родителите на детето са започнали активна рехабилитация и лечение в различни клиники и центрове в България. Закупили са и всички необходими помощни средства за домашна рехабилитация като вертикализатор, проходилка, столче и специализирана количка, за да може да излиза навън. С времето обаче те са му станали малки и неизползваеми. Направени са 5 операции на крачетата. Преди три години Ники е започнал да прави системни гърчове и е отключи епилепсия, но въпреки песимистичните прогнози на невролозите Ники разбира и говори, но не може да седи, да се изправя и ходи.

Заради епилепсията и медикаментозното лечение към нея рехабилитациите са ограничени и семейството е потърсило консултация с лекар от турска клиника, който посещава България.

При прегледа се установява спина бифида (неуточнена). Препоръчани са операции на тазобедрените стави и задължителни ежемесечни рехабилитации през следващите минимум две години. Още при първото посещение в тяхната клиника ще се направи консултация с невролог и ядрено-магнитен резонанс.

Цената на пакет 24 процедури рехабилитация за 12 дни е 2000 евро, а за една нощувка ще са ни необходими 280 турски лири, които се равняват на около 45 евро.

Приблизителната цена на операциите е около 2500 евро, като прегледа при невролог, ЕЕГ и ЯМР на гръбнака се заплащат допълнително. След всяко посещение в клиниката ще се издават оферти за предстоящите прегледи и изследвания.

След операциите ще са необходими шини (ортези) и спомагателни уреди за рехабилитацията, изписани и изработени от клиниката, за които още не се знае колко ще струват.

Ясно е, че сумите са непосилни за повечето обикновени български семейства, включително и за родителите на Ники, които се обръщат с молба за помощ към всички нас. В платформата Хелпкарма също тече кампания.

Всеки, който желае да помогне, може да га направи, като внесе сума по банкова сметка:

IBAN: BG83UNCR70001522344706

BIC: UNCRBGSF

Уникредит булбанк

Както и на helpkarma.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина