40 000 души посетиха музея на Левски в Карлово - предпочитано място за семеен туризъм

Автор: Plovdiv Now 6262
40 000 души посетиха музея на Левски в Карлово - предпочитано място за семеен туризъм

Музеят на Васил Левски в Карлово е посетен от близо 40 000 души от началото на годината.Изнесени са близо 400 екскурзоводски беседии са проведени 45 тематични урока по образователната програма „Аз уча в Музей „Васил Левски“.

Китният подбалкански град Карлово и в частност музеят са предпочитана дестинация за семеен туризъм на българите, но представлява интресес и за чуждите туристи. 

Малчугани, посетили за първи път родната къща на Апостола, си тръгват със своята първа книжка за Левски или със собствено изработена картичка за него с помощта на доброволци. 

В продължение на повече от 80 години в музея са събирани и се съхраняват редица вещи, документи, снимки, свързани със семейството, с живота и делото на Васил Левски, на негови сподвижници, както от Карлово, така и от други краища на страната. Тук се пазят почти всички научни биографични изследвания и литературни творби, посветени на Апостола, произведения на изобразителното изкуство, немалко документи и снимки проследяващи дейността на обществени организации, посветили дейността си на увековечаване делото на Апостола. Значителна част от материалите са дарени на музея.

Източник: levskimuseum-bg.org.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина