35 младежи от 7 страни се събраха в Карлово по международен обмен

Автор: Plovdiv Now 7600
35 младежи от 7 страни се събраха в Карлово по международен обмен
Екипът на Младежкия информационен център в Карлово реализира събития по международния обмен на тема "Селските младежи отказват да губят" по програма Еразъм+ на Европейската Комисия.
 
В периода 19-26 юли 2021 година 35 младежи от 7 страни - България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция, Литва и Египет, се събират в града на Левски и обсъждат идеи за проекти в малки населени места за подобряване средата на живот на младите хора и жителите изобщо.
 
В Карлово те ще бъдат запознати с младежките проекти, реализирани в селата на общината.
 
Председателят на Общинския съвет, Доньо Тодоров, поздрави младежите за ентусиазма и желанието да правят добри дела за своите села и градове и ги запозна с политиката на Община Карлово за подкрепа на малките населени места и Програмата за младежки дейности на общината.
 
Младежите ще имат обща междукулутрна вечер, когато всяка група ще представи своята страна с традиционни храни, песни и танци. Всяка вечер е посветена на различна държава като младежите са подготвили викторини, скечове, филми и други интересни начини за представяне културата и забележителностите на своята страна.
 
Тези проекти насърчават междукултурния диалог и допринасят за сплотяването на народите, мира и взаимното разбирателство, казват от Младежкия информационен център в Карлово.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина