287 нарушения в Пловдивско, хванаха дрогирани шофьори край Карлово, Асеновград и Труд

Автор: Plovdiv Now 6423
287 нарушения в Пловдивско, хванаха дрогирани шофьори край Карлово, Асеновград и Труд

287 нарушения са установени в рамките на провелата се полицейска операция по пътищата през последното денонощие в Пловдивско. 120 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а 54 акта са за неспазване на светлинната сигнализация на светофар. В опит да преминат на "червено" са санкционирани 54-ма водачи. 11 от проверените са били без поставен обезопасителен колан. 12 от спрените от служители автомобили са били неизправни.

Двама водачи без застраховка  гражданска отговорност. На 9 от проверените са санкционирани за това,че по време на движение говорят по телефона. За подобно нарушение по закон се предвижда глоба от 50 лв. При извършените проверки 4 - ма водачи са останали без книжки, заради неплатени предишни глоби. Полицейските служители са проверили и 32-ма пешеходци. 6 от тях ще трябва да платят глоби с фиш - за това, че не пресичат на обозначеното за целта място.

На 22 -ма нарушителя са съставени фишове за неправилно паркиране както и 34 фиша за неспазване на пътните знаци, а на 17 от водачите на място са връчени електронни. Пътните полицаи са установили и водач на маршрутно такси, обявен издирване. В хода на операцията служители на „Пътна полиция“  Пловдив установяват водач да управлява след употреба на алкохол с 3,71 промила, а колегите им от  „Специализираните полицейски сили“- друг водач с 2,37 промила.

В други две районни управления - Труд и Карлово проверяващите са задържали трима водачи, управляващи МПС след употреба на наркотични вещества и техните аналози както и един водач, който е отказал да бъде проверен за шофиране след употреба на наркотични вещества в Асеновград.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина