16 кметства в община Карлово стават второстепенни разпоредители на бюджетни средства от 2020 г.

Автор: Plovdiv Now 5585
16 кметства в община Карлово стават второстепенни разпоредители на бюджетни средства от 2020 г.

Общинският съвет на Карлово е дал съгласие на редовна сесия днес кметствата Бегунци, Богдан, Васил Левски, Ведраре, Войнягово, Горни Домлян, Дъбене, Иганово, Каравелово, Климент, Кърнаре, Певците, Слатина, Соколица, Столетово и Христо Даново да бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства от 1 януари 2020 година.

Предложението е било внесено от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. Той припомни, че до момента 4 от всички кметства в общината са второстепенни разпоредители с бюджет. „23 усвояват и отчитат средствата по бюджетни сметки всяка година в бюджета на общината. Това създава неудобство за кметовете при изпълнение на ежедневните им задължения. Все повече се вижда необходимостта от уеднаквяване на условията за работа, повишаване самостоятелността на кметовете на населени места при упражняване на правомощията и изпълняване на задълженията.”, бяха аргументите на д-р Кабаиванов.

В началото на сесията клетва да спазва конституцията и законите на страната е положила временно изпълняващият длъжността кмет на Калофер – Анна Ганевска.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина